Hoe Word Jij De Nummer 1 In Jouw Markt?

BeeMaster // februari 9 // 0 Comments
Word de nummer 1 in jouw markt!

Deze mail ontving ik laatst in mijn mailbox. Ik sta op de mailinglijst van deze ondernemende marketeer en word regelmatig deelgenoot gemaakt van blijkbaar een heel grote wens van iedere ondernemer in de wereld: de nummer 1 worden in je markt. 

Ik kom op sociale media advertenties tegenwoordig de een na de andere goeroe tegen die het heeft over de noodzaak om de nummer 1 te willen worden in je markt.

Bijzonder hoe zo’n wens leeft bij mensen. Ik begrijp het ook wel. Als je namelijk de beste bent in je markt is het logisch dat je ook veel werk krijgt toegeschoven.

Maar wanneer jij de beste bent, is de rest niet de beste. En als jij niet de beste bent, dan is er slechts één ander iemand de beste. Er kan er dus maar één de winnaar zijn, zoals oud-tv-filosoof Henny Huisman vroeger wekelijks op de televisie verkondigde. 

Wat nou als iedereen de beste kon zijn? Wat nou als iedereen zou kunnen winnen? De wens om de beste te willen zijn komt voort uit het principe van schaarste: er is maar een beperkt aantal klanten voor de hele markt.

Maar is dat wel zo? Ik denk van niet.

Waarom moet je altijd de beste zijn voor een ander? Waarom begin je niet met de beste te zijn voor jezelf? Mensen gaan je serieuzer nemen wanneer jij jezelf ook serieus neemt. Zet jezelf op plek nummer 1. Klanten komen als voorheen op stroop op je af wanneer jij eerst voor jezelf kiest. Wees je eigen nummer 1! And the rest will follow…!

Begin eens met de dingen te doen die je nu al doet. Doe ze zo zodat jijzelf blij wordt van het resultaat. Denk je niet dat hier meer mensen blij van zullen worden?

Zolang jij namelijk niet jouw eigen nummer 1 bent, zul je ook nooit de nummer één worden voor een ander. Onmogelijk!

Wees niet bang dat je mensen gaat afstoten want dat doe je sowieso wel, of je nu de beste bent of de nummer 10. Dat maakt echt niet uit. Sterker nog: juist wanneer je de beste bent stoot je mensen af. 

Wees niet alles voor iedereen, maar wees de beste versie van en voor jezelf!

Enjoyed this article?

Find more great content here: